Linnéa Claeson vinner Begriplighetspriset 2017

Linnéa Claeson, elitspelare i handboll och grundare av instagramkontot @assholesonline, är årets vinnare av Begriplighetspriset.

 Tusen tack för det fina priset! Jag blev väldigt glad över priset eftersom jag alltid försöker snacka om juridik så att alla ska förstå. Jag vill prata om våra lagar på ett sätt som gör att en utsatt åttaårig vet sina rättigheter och samtidigt rikta mig mot riksdagen och regeringen för att påverka, säger Linnéa Claeson.

Begriplighetspriset tilldelas årligen ”En person som lyckats förklara ett svårt och viktigt ämne så att andra förstår.”

– Jag skriver på min Instagram om de sexuella trakasserier och orättvisor som jag utsätts för i min vardag för att ge en klar bild av vad många kvinnor och unga tjejer möter idag. Jag kommer fortsätta skriva tills alla har fattat allvaret och är beredda att börja vara med och göra skillnad, därför blev jag så otroligt glad och stolt över det här hedersfulla priset.

Motiveringen lyder: För att hon på instagramkontot @assholesonline och i andra forum, på ett begripligt sätt förklarar hur utsatta kvinnor kan vara.

– Juryn och svenska folket är helt överens. Linnéa är verkligen begriplig för alla, säger Alexandra Carmback, vd Publik.

För nionde gången delar vi på Publik ut Begriplighetspriset till en person eller organisation som har lyckats få oss att förstå ett krångligt ämne lite bättre. Till någon som har lyft en krånglig fråga och gjort den mer begriplig, till nytta för andra. Priset består av 20 000 kronor och ett konstverk.