Nu är det dags att nominera kandidater till 2018 års Begriplighetspris.

2017 vann Linnéa Claeson Begriplighetspriset. Linnéa är elitspelare i handboll och grundare av instagramkontot @assholesonline

Vem vill du ska vinna i år?

Skicka in namnet på din kandidat tillsammans med en kort motivering här:

Den nominerades namn:

Den nominerade är verksam på/inom:

Ditt namn:

Din e-post:

Din motivering:

 

Så här sa Linnéa efter att det blev klart att hon var vinnare av 2017 års Begriplighetspris.

 Tusen tack för det fina priset! Jag blev väldigt glad över priset eftersom jag alltid försöker snacka om juridik så att alla ska förstå. Jag vill prata om våra lagar på ett sätt som gör att en utsatt åttaårig vet sina rättigheter och samtidigt rikta mig mot riksdagen och regeringen för att påverka, säger Linnéa Claeson.

Begriplighetspriset tilldelas årligen ”En person som lyckats förklara ett svårt och viktigt ämne så att andra förstår.”

– Jag skriver på min Instagram om de sexuella trakasserier och orättvisor som jag utsätts för i min vardag för att ge en klar bild av vad många kvinnor och unga tjejer möter idag. Jag kommer fortsätta skriva tills alla har fattat allvaret och är beredda att börja vara med och göra skillnad, därför blev jag så otroligt glad och stolt över det här hedersfulla priset.

Motiveringen lyder: För att hon på instagramkontot @assholesonline och i andra forum, på ett begripligt sätt förklarar hur utsatta kvinnor kan vara.

– Juryn och svenska folket är helt överens. Linnéa är verkligen begriplig för alla, säger Alexandra Carmback, vd Publik.

För nionde gången delar vi på Publik ut Begriplighetspriset till en person eller organisation som har lyckats få oss att förstå ett krångligt ämne lite bättre. Till någon som har lyft en krånglig fråga och gjort den mer begriplig, till nytta för andra. Priset består av 20 000 kronor och ett konstverk.