Det första intrycket är avgörande för var vi tycker om en webbplats så gör enkelt att hitta på sidan. Många webbplatser har en ologisk navigering och en krånglig struktur, ofta beroende på att den inte är byggd för att växa i. Testa därför se till att testa ordentligt och gör rätt från början. Att tydligt publicera kontaktinformation underlättar också för besökaren. Kom ihåg att dina besökare vill ha kontakt med människor så inga, info@företaget.se-adresser.

Använda ett genomtänkt språk. Orden på din webbplats är avgörande för hur den uppfattas så tänk noga igenom vad du vill förmedla till besökaren. Prioritera också ditt innehåll. Om allt innehåll presenteras som lika viktigt blir webbplatsen svåröverskådlig och platt. En bra webbplats vågar värdera och prioritera informationen åt besökaren.

Använd bra bilder. Bilden är ett sorgebarn på webben. Här finns ett överflöd av rena dekorationsbilder, genrebilder och reklambilder direkt ur designmanualen. Se till att bilderna stödjer det ni vill säga och glöm inte bildtexterna.

Avslutningsvis, se till att sökningsfunktionen fungerar. De flesta webbplatser har en sökfunktion men den fungerar sällan bra. Lösningen är en kombination av god teknik och ett genomtänkt indexerings- och kategoriseringsarbete.

Lycka till,
Susanne Wibom
Medieexpert