Vi utbildar i allt vi gör – för att vi vill, för att vi kan och för att våra konsulter är lika goda pedagoger som kommunikatörer.

Vi håller dagligen kurser, seminarier och föreläsningar för företag, organisationer och myndigheter – från grundkurser i journalistiskt skrivande till fördjupade utbildningar i kommunikation, medierelationer och krishantering.

Våra kurser

Våra kurser utgår alltid från kundens vardag. Det är därför vi aldrig håller några öppna kurser. Vi lägger stor vikt vid praktiska övningar där vi använder material från er egen verksamhet. Kurserna ger deltagarna sammanhang, teori och förståelse – men också handfasta metoder, råd och tips.

Vi utbildar ofta hela ledningsgrupper, kommunikationsavdelningar, redaktioner och webborganisationer. Vi inspirerar och coachar även ledare och chefer – alltid situationsanpassat och utifrån organisationens behov.

Våra kurser börjar redan innan vi träffas i kurslokalen. Vi arbetar alltid med förberedande uppgifter. Och för att kursen ska få bästa möjliga effekt lägger vi stor vikt vid att tillsammans med er sätta relevanta mål. Det är mot dessa vi sedan stämmer av insatsen och ger våra   rekommendationer.

Erfarna kursledare

Hos Publik arbetar några av Sveriges främsta utbildare, alla med en lång erfarenhet av både kommunikation och pedagogik. Eftersom vi även arbetar som rådgivare hos företag och organisationer är våra kunskaper aktuella och uppdaterade.

Referenser över hela Sverige

Sedan Publiks start har vi utbildat och medietränat företag och organisationer som Skatteverket, Folksam, Lantmäteriet, ICA, Skolverket, Svenska kyrkan, Läkare utan gränser och många fler. Över tvåtusen redaktörer har gått våra kurser i att skriva för webb och intranät. Och de senaste åren har över tusen ledare och kommunikatörer deltagit i workshops och seminarier om kommunikationsstrategi, sociala medier och visuell kommunikation.

Vår kursbok

Vi delar med oss av våra metoder och verktyg. Boken ”500 tips för bättre kommunikation” ges som kursmaterial till samtliga deltagare.